mailto:info@perfectpicturephotography.com
Nederland
06-57279226

Landschaps Fotografie

Landschapsfotografie is een vorm van natuurfotografie waarbij het in beeld brengen van het landschap centraal staat.

De mens maakt slechts zelden deel uit van het gefotografeerde tafereel. Omdat in bijvoorbeeld West-Europa het landschap door de mens ingrijpend is veranderd, gaat het in die streken vaak om een cultuurlandschap waarbij elementen worden getoond (gebouwen, bruggen enzovoorts) die niet tot de natuur behoren. Een verwant genre dat echter niet meer tot de natuurfotografie wordt gerekend, is cityscape, het fotograferen van door de mens gemaakte constructies in open ruimtes.

Typische onderwerpen voor dit fotografiegenre zijn open ruimtes met weidse panorama’s en landschappen in verschillende seizoenen. Bij landschapsfotografie gaat het meestal om stilstaande onderwerpen, waardoor het kan worden beschouwd als een vorm van stilleven. De grens met andere genres van natuurfotografie, zoals luchtfotografie of wildlifefotografie, is soms moeilijk te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black and White Premium WordPress Theme
Scroll Up