mailto:info@perfectpicturephotography.com
Nederland
06-57279226

Product Fotografie

Productfotografie is een tak van fotografie die zich bezighoudt met het vastleggen van producten ten behoeve van een brochure, catalogus, internetwinkel of een andere vorm van promotie. Het gaat er bij productfotografie om een artikel zodanig te fotograferen dat het voor een klant in een oogopslag duidelijk is hoe het artikel eruitziet. Daarbij moet het ook zo aantrekkelijk mogelijk in beeld worden gebracht.

Een productfotograaf werkt vrijwel altijd in een fotostudio. Een goede gelijkmatige belichting met zo min mogelijk schaduwen rond het onderwerp is noodzakelijk en vaak wordt de onder- en achtergrond op de foto zo onzichtbaar mogelijk gemaakt, bijvoorbeeld door te werken met een fototafel (ook wel opnametafel genoemd), lightbox of met een lichttent. Met behulp van een fotobewerkingsprogramma kan het onderwerp eenvoudig uit de ondergrond worden gelicht, om op een andere achtergrond te worden geplaatst, of op een pagina van een folder.

Productfotografie kan daarnaast verrijkt worden door aanvullende tools zoals rich media. Zo kan de productfotograaf naast statische foto’s ook kiezen om animaties, video- of fragmenten te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Black and White Premium WordPress Theme
Scroll Up